Project kunst

Project kunst

Start van het project Kunst

Direct na de herfstvakantie zijn we in de klas gestart met het project “kunst”. Eerst maar eens een week kunst algemeen om ons te orienteren op wat kunst eigenlijk is. Waar kun je aan denken bij het woord kunst. Wat vind je mooi of juist niet…en waarom dan?
In week twee gaan we ons bezighouden met de schilderkunst. Hier zal een stuk kunstgeschiedenis worden behandeld en natuurlijk gaan we ook zelf aan de slag met verf en penseel/kwast.

Museum Meermanno

Dinsdag 6 november zijn we naar het Meermanno museum geweest. We waanden ons weer terug in de Middeleeuwen, waar we hebben leren kaligraferen, zoals de monniken dat vroeger deden (gekleed in een pij en schrijvend met een ganzenveer). Hierna zijn we d.m.v. een speurtocht langs de rest van de collectie van het museum geleid.

  

 

 

Het Nederlands Dans Theater

Dinsdag 21 november was het boffen voor ons. We zijn heel luxe opgehaald door een busje die ons naar het Zuiderstrandtheater heeft gebracht. Daar hebben we kunnen genieten van een voorstelling van Het Nederlands Dans Theater.

Residentie Orkest

Donderdag 16 november zijn we met allebei de kopklassen op bezoek geweest bij Het Residentie Orkest.
We begonnen met een algemeen gedeelte. Ons werd verteld wat er allemaal nodig is om bij het Residentie Orkest te mogen spelen. Welke soorten instrumenten zitten er eigenlijk in een orkest? Hoe ziet een dag van een muzikant eruit?
Vervolgens mochten we een meekijken bij een repetitie. Tot slot kregen we een workshop. De klassen werden verdeeld over drie groepen. Om de beurt mocht er gespeeld worden op de viool, de houtblazers en koperblazers. Wat een leuke leerzame middag was dit!

Aanmelden

De school is verantwoordelijk voor het aanmelden van leerlingen voor de kopklas. Wil je weten hoe dit in z’n werk gaat?
Hier lees je er alles over.

Profiel kopklasleerling

Hoe herken je nou die knappe kop?
We hebben wat richtlijnen ‘op papier’ gezet die je kunnen helpen de juiste keuze te maken. Hier staan ze!