Project Politiek en Media

Project Politiek en Media

Het eerste project van het jaar gaat over Politiek en Media. We zijn begonnen met een wandeling in de omgeving van de school als introductie over dit onderwerp. Zo hebben we het stadhuis, het binnenhof en diverse gebouwen van ministeries gezien. Onderweg kwamen we de burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, nog tegen. 

   

 

Tijdens dit project is demissionair minister-president Mark Rutte in de klas geweest. Hij heeft ons verteld over zijn carrière als politicus en we hebben hem vragen mogen stellen. . Een hele leuke ervaring voor de leerlingen van alle Kopklassen.  

               

We zijn ook met de klas naar Prodemos geweest. Eerst hebben we in het politieke lap allemaal spelletjes gedaan met het thema politiek. Daarna hebben we een politieke speurtocht gemaakt en zijn we naar de Tweede kamer geweest. Daar hebben we politici Farid Azarkan ontmoet en hebben we heb vragen mogen stellen. Ook hebben we nog even in de Tweede Kamer mogen kijken tijdens een stemming. 

We hebben een kijkje mogen nemen in het stadhuis. Samen met de burgemeester hebben we in de raadzaal gezeten. Alle kopklassen waren daar aanwezig. Veel leerlingen hebben burgemeester van Zanen vragen mogen stellen. Een indrukwekkende ervaring.

               

 

We hebben het project afgesloten met het spelen van het politieke spel Zeteldans en het oprichten van een eigen politieke partij. 

              

Aanmelden

De school is verantwoordelijk voor het aanmelden van leerlingen voor de kopklas. Wil je weten hoe dit in z’n werk gaat?
Hier lees je er alles over.

Profiel kopklasleerling

Hoe herken je nou die knappe kop?
We hebben wat richtlijnen ‘op papier’ gezet die je kunnen helpen de juiste keuze te maken. Hier staan ze!