Project politiek en media

Project politiek en media

Politieke wandeling

Op de eerste schooldag gaan we altijd met de nieuwe groep een ‘politieke’ wandeling maken. We bekijken dan welke gebouwen er in het centrum van Den Haag zijn die iets met politiek te maken hebben. 

      

Prodemos

Op dinsdag 22 september gingen we naar Prodemos voor een les over de landelijke politiek en een bezoek aan het Binnenhof. Helaas was het dit jaar niet mogelijk om de Tweede Kamer te bezoeken. 

         

 

 

 

 

 

Bezoek aan stadhuis

Maandag 7 oktober gingen de leerlingen van de Kopklas havo/vwo en de Kopklas tl/havo op bezoek bij mevr. Bruines de wethouder van Onderwijs van de gemeente Den Haag. In de raadszaal vertelde zij over haar werk en mochten de leerlingen vragen stellen.

   

Democracity

In Madurodam hebben we op woensdag  16 oktober het spel Democracity gespeeld. De groep werd in drie partijen verdeeld. Iedere partij moest standpunten,  een partijnaam en een slogan bedenken. Daarna werd de stad Democracity ingericht tijdens een raadsvergadering.

         

Provinciespel

Nadat we in de klas gesproken hadden over de provinciale politiek zijn de leerlingen aan de slag gegaan. Per tweetal is een spel over een Nederlandse provincie gemaakt.

 

 

Aanmelden

De school is verantwoordelijk voor het aanmelden van leerlingen voor de kopklas. Wil je weten hoe dit in z’n werk gaat?
Hier lees je er alles over.

Profiel kopklasleerling

Hoe herken je nou die knappe kop?
We hebben wat richtlijnen ‘op papier’ gezet die je kunnen helpen de juiste keuze te maken. Hier staan ze!

Contact