Project politiek en media

Project politiek en media

Politieke wandeling

Op de eerste schooldag gaan we altijd met de nieuwe groep een ‘politieke’ wandeling maken. We bekijken dan welke gebouwen er in het centrum van Den Haag zijn die iets met politiek te maken hebben. We hadden dit jaar een bijzondere ontmoeting vlak voor de nieuwe Tweede Kamer. Daar kwamen we minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tegen. Hij had tijd om even een praatje te maken met onze leerlingen en ging ook op de foto met hen.

   

    

Plastic Soep Surfer

Scholen die afval willen scheiden, moeten daarvoor extra betalen. Merijn Tinga, de Plastic Soep Surfer, wil hier iets aan veranderen. Daarom ging hij 10 dagen door Nederland suppen om hier aandacht voor te vragen. Op vrijdag 10 september kwam hij aan in Den Haag, om hier zijn actie af te sluiten samen met onze leerlingen. Wij mochten eerst plastic gaan vissen en daarna met Merijn ansichtkaarten aanbieden aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat en enkele kamerleden. Er was ook een verslag van deze activiteit op TV West te zien. Klik hier voor het filmpje.

          

 

 

Prodemos

Op maandag 27 september gingen we naar Prodemos voor een les over de landelijke politiek en een bezoek aan het Binnenhof. 

 

 

 

 

 

Bezoek aan stadhuis

Maandag 7 oktober gingen de leerlingen van de Kopklas havo/vwo en de Kopklas tl/havo op bezoek bij mevr. Bruines de wethouder van Onderwijs van de gemeente Den Haag. In de raadszaal vertelde zij over haar werk en mochten de leerlingen vragen stellen.

   

 

 

 

 

 

Aanmelden

De school is verantwoordelijk voor het aanmelden van leerlingen voor de kopklas. Wil je weten hoe dit in z’n werk gaat?
Hier lees je er alles over.

Profiel kopklasleerling

Hoe herken je nou die knappe kop?
We hebben wat richtlijnen ‘op papier’ gezet die je kunnen helpen de juiste keuze te maken. Hier staan ze!