Project Kunst

Project Kunst

Met het project kunst proberen we zo veel mogelijk aspecten van kunst te belichten. Want wat is kunst eigenlijk?

Een van de kunstvormen die we bekijken is de boekdrukkunst. In de klas hebben we hier een film over gekeken en een recensie over geschreven en we hebben geleerd dat monniken vroeger jaren moesten schrijven met een ganzenveer en inkt om een boek te schrijven. Dit hebben we ook ervaren in het museum: Huis van het boek. In dit museum hebben we ons verkleed als echte monniken en geprobeerd met een ganzenveer te schrijven. Dit bleek toch nog best moeilijk te zijn. Ook hebben we de collectie oude boeken bekeken van Baron van Westreenen. Zijn boeken zijn eeuwen oud en geschreven op perkament.

        

Een andere kunstvorm is maken van schilderijen. In het Kunstmuseum hangt een mooie collectie van de Stijl. In deze les hebben we geprobeerd schilderijen na te maken en hebben we goed gekeken naar het laatste schilderij van Piet Mondriaan.

    

We zijn met alle klassen van de Kopklas naar het Rijksmuseum geweest. Hier hebben we de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn bekeken. Tijdens ons bezoek hebben we verschillende schilderijen kunnen bekijken en geleerd hoe schilders vroeger verf maakten. Ook hebben een portret van elkaar gemaakt. 

     

Muziek is ook een vorm van kunst. Tijdens ons bezoek aan het Residentie Orkest hebben we geleerd dat je een auditie moet doen om voor het Orkest te mogen spelen. Het orkest heeft elke week een andere dirigent en hij laat met zijn stok, handen en gezicht weten hoe de muzikanten moeten spelen. We hebben ook zelf muziek mogen maken op de trompet, trombone, viool en verschillende soorten slagwerken. 

         

 

 

Aanmelden

De school is verantwoordelijk voor het aanmelden van leerlingen voor de kopklas. Wil je weten hoe dit in z’n werk gaat?
Hier lees je er alles over.

Profiel kopklasleerling

Hoe herken je nou die knappe kop?
We hebben wat richtlijnen ‘op papier’ gezet die je kunnen helpen de juiste keuze te maken. Hier staan ze!