Project Den Haag stad van Vrede en Recht

Project Den Haag stad van Vrede en Recht

Gastspreker over de Tweede Wereldoorlog

De verhalen over de Tweede Wereldoorlog kun je lezen uit boeken of je kunt er een film over kijken. Maar om de verhalen van iemand te horen die het echt heeft meegemaakt is wel heel bijzonder. Greet is bij ons langsgekomen om de verhalen te vertellen uit haar jeugd. Zij vertelde over de onderduikers die haar ouders in huis hadden en hoe het was om te leven met voedselbonnen. Na het verhaal hebben de leerlingen van de Kopklas vragen aan haar mogen stellen.

 

 

Movies that matter

Er zijn veel films gemaakt over de tijd van de Tweede Wereld oorlog. De organisatie Movie that matters vertoonde een film het Pathé Buitenhof. We hebben de oorlog bekeken vanuit de ogen van een Duits jongetje.

 

Het Achterhuis van Anne Frank.

In de klas hebben we het boek van Anne Frank gelezen. We hebben uit haar verhalen geleerd hoe was om ondergedoken te zitten en in de vlog die is gemaakt hebben we deze van het Achterhuis kunnen zien. Nu werd het tijd om het Achterhuis zelf te gaan bezoeken. Met de bus zijn we naar Amsterdam gegaan. Eerst hebben we een korte les over het leven van Anne Frank gehad en daarna zijn we naar het Achterhuis gegaan. We kwamen er achter dat het wel heel klein was voor 8 mensen om te leven.

 

Aanmelden

De school is verantwoordelijk voor het aanmelden van leerlingen voor de kopklas. Wil je weten hoe dit in z’n werk gaat?
Hier lees je er alles over.

Profiel kopklasleerling

Hoe herken je nou die knappe kop?
We hebben wat richtlijnen ‘op papier’ gezet die je kunnen helpen de juiste keuze te maken. Hier staan ze!