Overige activiteiten

Overige activiteiten

We zijn samen met het Johan de Witt op kamp geweest naar het strand. Op deze twee kampdagen hebben we op het strand van Scheveningen elkaar beter leren kennen. We hebben geleerd dat het belangrijk is om je mening te geven. Ook hebben we besproken hoe we het komende jaar onze klas zien. Het is leuk om te zien dat we al een echte klas aan het worden zijn.  

We zijn het jaar gestart met kennismakingspelletjes om elkaar beter te leren kennen. Samen in de kring of samenwerken in kleine groepjes We gaan er een leuk jaar van maken.

Sinterklaas vieren we ook. Met het dobbelspel weet je niet met welk cadeau je aan het einde van de dag weggaat. 

     

Het einde van het jaar sluiten we af met de kerstdiner bij de Haagse Wok. Nadat we onze buik vol hadden gegeten kon iedereen genieten van een welverdiende kerstvakantie. 

  

In de klas spelen we ook spelletjes met elkaar. Soms voor de gezelligheid en soms met een thema zoals kraak de code. 

        

Wat vinden de leerlingen van de Kopklas van het Johan de Witt? Tijdens een schrijfopdracht laten ze dit weten. 

Leuk jaar op het Johan de Witt

Ik ben Edzhe, ik zit op het Johan de Witt. Vandaag ga ik vertellen hoe het op het Johan de Witt is. Als eerste ga ik beginnen met de positieve dingen. Wij mochten (gratis) eten bij de Gouden Wok. Dit gebeurde voor de kerstvakantie. Bij de Gouden Wok was het wel druk, maar het eten was heel lekker. Naast de Gouden Wok krijg/ mag je dagelijks eten pakken. Dat zijn vaak broodjes en fruit. Elke dag hebben ze andere broodjes. Soms pak ik ook een broodje. Het laatste over het eten. Op de verjaardag van de directeur kregen we gratis donuts. Het was heel lekker.

Daarnaast is het Johan de Witt heel erg veilig, want er lopen beveiligers in de gangen. Zo voorkomen ze ruzies en erge gebeurtenissen. Trouwens de beveiligers zijn heel lief.

Wij als Kopklas mochten de laptops van het Johan de Witt lenen. Dat is heel fijn, want zo hoefden wij niks te betalen. De kinderen van onze klas mochten meedoen aan de kangoeroewedstrijd (rekenwedstrijd).

Nu ga ik paar negatieve dingen vertellen. Heel soms gebeuren er dingen in de pauze die niet leuk zijn, dat is niet heel fijn, maar het wordt wel opgelost. Tijdens de pauze is het heel druk. Als laatste bij de kantine is het duur. De prijzen stijgen heel erg. Dit was het eigenlijk. De conclusie is dat het meer positief is dan negatief. Gelukkig maar!

 

Jaar in het Johan de Witt

Toen het de eerste dag van school was, was ik een beetje bang omdat dat het voor het eerst was toen dat ik zoveel kinderen in een school zag. Ik dacht dat er veel pesters zou zijn, maar dat is meest al niet zo. Ik vind het vooral heel fijn dat de JDW ons (kopklas) met veel activiteiten mee laat doen. Het beste was de kerst lunch in de Gouden wok. Ik had veel genoten van het eten, het was wel heel druk maar nog kreeg iedereen iets te eten. Ik vind de conciërge/beveiliging heel lief en ze doen hun werk volgens mij ook goed. Ze zijn streng als het moet maar de andere tijden zijn ze heel lief. Vooral beveiliger Mohammed, hij geeft veel kinderen van de kopklas elke dag een boks en hij probeert ook onze namen te onthouden en hij doet dat heel goed. De gratis donuts die we kregen toen de directeur van de Johan de Witt jarig was, waren ook heel lekker. Het is ook heel fijn dat we gratis broodjes en fruit krijgen van de Johan de Witt, dan kan ik nog wat eten als ik mijn lunch vergeet. Het dagkamp op het strand was ook heel leuk en ik ben echt dankbaar dat we daaraan mochten meedoen. Dat was bijna alles waar de kopklas aan meedeed met het JDW en tot nu toe waren ze heel erg leuk!!!

 

Aanmelden

De school is verantwoordelijk voor het aanmelden van leerlingen voor de kopklas. Wil je weten hoe dit in z’n werk gaat?
Hier lees je er alles over.

Profiel kopklasleerling

Hoe herken je nou die knappe kop?
We hebben wat richtlijnen ‘op papier’ gezet die je kunnen helpen de juiste keuze te maken. Hier staan ze!