Project Reis om de wereld

Project Reis om de wereld

Met het thema ‘Reis om de wereld’ gaan we de wereld ontdekken. Met de leerlingen bekijken we eerst de wereld en daarna mag iedere groep een werelddeel kiezen. Als de werelddelen goed bekeken zijn, kiest iedere groep een land en dan kan het echte werk beginnen. Het schrijven een reisgids. Samen met de leerlingen bekijken we de bevolking, cultuur, economie en landschap van hun land. En wat een mooie resultaten zijn het geworden. Iets om trots op te zijn.

Tijdens dit project kijken we ook naar godsdiensten en geloofsovertuigingen. Welke gebedshuizen hebben de geloven, welke boeken en wat zijn de verschillen en overeenkomsten? D.m.v. een poster hebben de leerlingen in groepjes alle informatie verzameld. Tijdens een presentatie hebben ze elkaar verteld wat ze geleerd hebben. 

       

Het einde van het project sluiten we af met een tentoonstelling. Alle ouders worden uitgenodigd om te zien wat de leerlingen hebben gemaakt. Tijdens de tentoonstelling vertellen de leerlingen aan kleine groepjes ouders wat ze hebben geleerd over hun land en maken ze een gerecht uit hun gekozen land. En natuurlijk kunnen de ouders in de gemaakte reisgidsen bladeren.

Aanmelden

De school is verantwoordelijk voor het aanmelden van leerlingen voor de kopklas. Wil je weten hoe dit in z’n werk gaat?
Hier lees je er alles over.

Profiel kopklasleerling

Hoe herken je nou die knappe kop?
We hebben wat richtlijnen ‘op papier’ gezet die je kunnen helpen de juiste keuze te maken. Hier staan ze!