Project Den Haag stad van Vrede en Recht

Project Den Haag stad van Vrede en Recht

Het project: Den Haag vrede en recht gaat over de periode van de crisisjaren en de Tweede Wereldoorlog. Ook bespreken we de rechten van de mens en welke rechten je als kind hebt. 

Tijdens dit project zijn we naar het Museon geweest naar de les: Kinderrechten en mochten we een bezoekje doen bij de les kind in de oorlog. Tijdens dit bezoek hebben we gesproken over wanneer ben je echt volwassen en welke rechten heb je als kind. Ook hebben we verhalen kunnen lezen over mensen die kinderen waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verhalen komen vanuit verschillende kanten van de oorlog. Een Joods kind, kinderen van verzetsstrijders en NBS-ers, maar ook de oorlog uit Nederlands-Indië komt aan bod.

        

Tijdens dit project praten behandelen we ook het verhaal van Anne Frank. Om te laten zien waar Anne Frank zo lang ondergedoken heeft gezeten, hebben we het Anne Frankhuis in Amsterdam bezocht. Met de trein zijn we daar heen geweest. Vanaf het Centraal Station Amsterdam hebben we een route gelopen langs bekende plekken van de Tweede Wereldoorlog. 

        

 

Aanmelden

De school is verantwoordelijk voor het aanmelden van leerlingen voor de kopklas. Wil je weten hoe dit in z’n werk gaat?
Hier lees je er alles over.

Profiel kopklasleerling

Hoe herken je nou die knappe kop?
We hebben wat richtlijnen ‘op papier’ gezet die je kunnen helpen de juiste keuze te maken. Hier staan ze!