Project kunst

Project kunst

Huis van het boek

Het project Kunst starten we altijd met het onderdeel over boeken en poëzie. We beginnen met een les over hoe boeken in de middeleeuwen werden geschreven en de oud-Nederlandse zin Hebban olla vogela. Op dinsdag 2 november gingen wij vervolgens met de Kopklas havo/vwo naar museum Het huis van het boek, misschien beter bekend als museum Meermanno.  De leerlingen gingen in het scriptorium schrijven met inkt en een ganzenveer, zoals vroeger teksten werden geschreven. Daarnaast bezochten we het museum. 

Kunstmuseum 

We behandelen ook de schilderkunst. Na een les over de Stijl en Mondriaan in de klas, kregen de leerlingen in het Kunstmuseum van Den Haag op woensdag 2 december de les over deze kunststroming en Piet Mondriaan. We konden nu met eigen ogen het werk bekijken en gingen ook zelf aan de slag met deze kunstvorm.

 

Mauritshuis

Dinsdag 20 november gingen we naar het Mauritshuis. Via de app van het museum hebben de leerlingen de Gouden tour gedaan. Daarna zocht iedereen een schilderij uit. Hierover werden allerlei vragen beantwoord. 

      

Residentieorkest

Het volgende onderdeel van het project Kunst gaat over muziek. Hiervoor zijn we op donderdag 21 november op bezoek gegaan bij het Residentieorkest.

 

 

Pop Art

In de klas hebben we het over verschillende kunststromingen gehad. De leerlingen hebben hierover ook presentaties gehouden. Bij de behandeling van Pop Art zijn we zelf aan de slag gegaan. De leerlingen hebben hun eigen portret geschilderd.

      

 

 

 

 

Aanmelden

De school is verantwoordelijk voor het aanmelden van leerlingen voor de kopklas. Wil je weten hoe dit in z’n werk gaat?
Hier lees je er alles over.

Profiel kopklasleerling

Hoe herken je nou die knappe kop?
We hebben wat richtlijnen ‘op papier’ gezet die je kunnen helpen de juiste keuze te maken. Hier staan ze!