Uitreiking certificaten juli 2018

Uitreiking certificaten juli 2018

Video van Den Haag FM                     (klik op de foto)

Haagse Kopklas helpt kinderen met taalachterstand naar de brugklas

Het doel is dat de leerlingen aan het eind van het kopklasjaar een hogere Cito-score en schooladvies, krijgen, waardoor de leerlingen geplaatst kunnen worden op een middelbare school die recht doet aan hun talenten en leervermogen.

Özgur Kaplan is een van de leerlingen die maandag op het stadhuis zijn diploma in ontvangst mocht nemen. Als achtste groeper kreeg hij in eerste instantie het advies om vmbo te gaan doen, maar na een jaar Kopklas heeft hij dat opgekrikt naar havo/vwo. “Ik ben heel blij dat ik het schooljaar goed en netjes heb afgemaakt.”

“Passend schooladvies heel belangrijk”
Door een projectmatige aanpak, waarbij leerlingen veel werken met computers, (leren) presenteren en relevante uitstapjes maken, scoren veel Kopklas-scholieren een betere Cito-score. “Tot nu toe haalde meer dan tachtig procent van de leerlingen deze doelstelling”, zegt docent Ilja van Weert.

Ook wethouder van Onderwijs Saskia Bruines, die maandag de certificaten aan de geslaagde leerlingen uitreikte, onderstreept het belang van de Kopklas. “Ik vind het heel belangrijk dat kinderen het schooladvies krijgen dat bij ze past. Zolang we die Kopklassen daarvoor nodig hebben, blijven we daarmee doorgaan.”

 

Aanmelden

De school is verantwoordelijk voor het aanmelden van leerlingen voor de kopklas. Wil je weten hoe dit in z’n werk gaat?
Hier lees je er alles over.

Profiel kopklasleerling

Hoe herken je nou die knappe kop?
We hebben wat richtlijnen ‘op papier’ gezet die je kunnen helpen de juiste keuze te maken. Hier staan ze!