Project water

Project water

Drinkwaterles

Op vrijdag 13 april zijn we gestart met het project Water. In de klas hebben we het gehad over water in ons dagelijks leven. Het ging o.a. over ons drinkwater. Op dinsdag 17 april hebben we de drinkwaterles gehad in het Museon. Klik hier voor meer foto’s van deze excursie.

Optimist on tour

Na de tweede ochtend van de Cito Eindtoets ging de Kopklas sportief aan de slag op het water. In de omgeving van de Haagse Hogeschool was het evenement Optimist on tour neergestreken. De leerlingen kregen deze middag de kans om te zeilen in een Optimist en ze mochten in een kano varen.

Rioolles

Nadat we in de klas al van alles over water in ons dagelijks leven hadden geleerd waarbij de laatste lessen over het riool gingen, was het nu tijd om dit in het echt te bekijken. Woensdag 16 mei ging de Kopklas havo/vwo het riool bij Kijkduin in.

Moestuintjes

Tijdens het laatste deel van het project Water gaan we het over de tuinbouw en planten en bomen hebben. Ter voorbereiding op dit onderdeel hebben de leerlingen vandaag al de ‘moestuintjes’ in orde gebracht. We moeten nu afwachten of alle plantjes gaan groeien.

Plasticsoep

Tijdens het project Water besteden we ook aandacht aan een groot probleem. Het gaat om de plastic soep. Om hier iets aan te doen, zijn we met de Kopklas havo/vwo gaan varen op de Haagse grachten om het daar aanwezige plastic te verwijderen. Een verslag van deze excursie volgt nog.

Dijken bouwen bij TU Delft

Op dinsdag 29 mei zijn we naar de Technische Universiteit (TU) in Delft geweest. Op de faculteit Civiele Techniek kregen de leerlingen een les over het bouwen van dijken. Na een korte uitleg, gingen de leerlingen zelf aan de slag. Er moest een dijk gebouwd worden, waarna getest werd hoe stevig deze was.

Het verslag van één van de leerlingen over deze excursie is hier te lezen. Dijken bouwen

Bakkie fietsen

Net als voorgaande jaren zijn we tijdens het project Water gaan fietsen in het Westland. Bij een tomatenkwekerij in Kwintsheul startte op dinsdag 5 juni de route van Bakkie fietsen. Samen met de leerlingen van de Kopklas tl/havo werden daarna op de fiets verschillende tuinbouwbedrijven bezocht. We hebben o.a. gezien hoe aubergines en verschillende planten worden verbouwd.

Aanmelden

De school is verantwoordelijk voor het aanmelden van leerlingen voor de kopklas. Wil je weten hoe dit in z’n werk gaat?
Hier leest je er alles over.

Profiel kopklasleerling

Hoe herken je nou die knappe kop?
We hebben wat richtlijnen ‘op papier’ gezet die je kunnen helpen de juiste keuze te maken. Hier staan ze!

Contact