Project politiek en media

Project politiek en media

Politieke wandeling

Op de eerste schooldag gaan we altijd met de nieuwe groep een ‘politieke’ wandeling maken. We bekijken dan welke gebouwen er in het centrum van Den Haag zijn die iets met politiek te maken hebben. 

Prodemos

Op dinsdag 11 september gingen we ’s middags naar Prodemos voor een bezoek aan de Tweede Kamer en het Binnenhof. We deden ook nog verschillende activiteiten die te maken hadden met het bestuur van Nederland.

Bezoek aan stadhuis

De burgemeester van Den Haag Pauline Krikke heeft op maandag 1 oktober de leerlingen van de Haagse Kopklas havo/vwo en tl/havo ontvangen. In de raadszaal heeft zij verteld over het bestuur van de gemeente en het werk van een burgemeester. 

           

Democracity

Woensdag 3 oktober zijn we naar Madurodam gegaan voor de les Democracity. De leerlingen gingen met elkaar een stad bouwen. Daarna werd een opdracht in Madurodam gegaan. Op het Binnenhof moesten de leerlingen een speurtocht doen, waarna we nogmaals een bezoek aan de Tweede Kamer brachten. De laatste onderdelen van dit programma werden gefilmd door Human t.b.v. een programma op internet voor jongeren.

           

Provinciespel

In de klas hebben we het gehad over het bestuur van de provincie. Daarna is de klas verdeeld in tweetallen. Ieder koppel ging vervolgens een Nederlandse provincie bestuderen. Over die provincie werd een spel gemaakt. Voordat we het gingen spelen werd het spel beoordeeld door klasgenoten.  

            

Aanmelden

De school is verantwoordelijk voor het aanmelden van leerlingen voor de kopklas. Wil je weten hoe dit in z’n werk gaat?
Hier leest je er alles over.

Profiel kopklasleerling

Hoe herken je nou die knappe kop?
We hebben wat richtlijnen ‘op papier’ gezet die je kunnen helpen de juiste keuze te maken. Hier staan ze!

Contact